Όλο και περισσότερα νηπιαγωγεία απαιτούν από τα παιδιά να έχουν πιστοποιητικό που να δηλώνει ότι δεν έχουν μολυνθεί με τον κοροναϊό εάν έχουν κοινό κρυολόγημα.

Όλο και περισσότερα νηπιαγωγεία απαιτούν από τα παιδιά να έχουν πιστοποιητικό που να δηλώνει ότι δεν έχουν μολυνθεί με τον κοροναϊό εάν έχουν κοινό κρυολόγημα.

Διαβάστε τα νέα δωρεάν για 1 μήνα τώρα! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Όλο και περισσότεροι παιδικοί σταθμοί απαιτούν από τα παιδιά να έχουν πιστοποιητικό που να δηλώνει ότι δεν έχουν

Κορωνοϊός

έχουν μολυνθεί. Ομάδες ή ολόκληρες εγκαταστάσεις κλείνουν μερικές φορές σε ύποπτες περιπτώσεις. Προκειμένου να αποφευχθεί το χάος στα νηπιαγωγεία κατά τη διάρκεια του κρύου και της γρίπης, ο Σύλλογος Παιδίατρων είναι μεταξύ άλλων σχετικά με το σύστημα φωτεινού σηματοδότη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το φανάρι τεσσάρων επιπέδων θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των περιπτώσεων κορώνας σε μια περιοχή. Η Αυστριακή Εταιρεία Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής (ÖGKJ) σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα από το φθινόπωρο όταν πρόκειται για το εάν ένα παιδί πρέπει να δει και να εξεταστεί ως ύποπτη περίπτωση.

“Εάν δεν έχω κρούσματα κορώνας πολύ καιρό για εβδομάδες και έχω ένα κρύο παιδί, τότε υπάρχει πολύ, πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι θα είναι λοίμωξη ρινοϊού και όχι κορώνα”, τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του KGKJ Reinhold Kerbl σε συνέντευξή του στο APA. Αντίθετα, σε μια περιοχή με κορώνα, ένα παιδί πιθανότατα θα δοκιμαστεί επίσης με κρυολόγημα. Το ÖGKJ επεξεργάζεται επί του παρόντος συστάσεις για το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των νηπιαγωγείων από το φθινόπωρο, όπου το σύστημα φωτεινών σηματοδοτών πρέπει να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο.

Δεν συνιστώνται ριζικά μέτρα σε περίπτωση ύποπτης κορώνας

Επί του παρόντος, συμβαίνει όλο και πιο συχνά ότι τα νηπιαγωγεία θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά με αναπνευστικές λοιμώξεις είναι απαλλαγμένα από κορώνα μέσω πιστοποιητικών από παιδίατρους. Η ÖGKJ συνιστά να μην εκδοθεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό. Σε τελική ανάλυση, δεν πρέπει να κάνετε ένα (δυσάρεστο) τεστ επιχρίσματος για ένα τεστ κορώνας σε κάθε παιδί που μυρίζει – και χωρίς ένα τεστ δεν θα μπορούσατε να εκδώσετε σοβαρά ένα πιστοποιητικό.

Επίσης ενδιαφέρον:

Αυτά τα τεστ κορώνας είναι διαθέσιμα

Ο Kerbl συνιστά γενικά να αφήνει παιδιά με οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις στο σπίτι για λίγες μέρες όταν βήχουν βαριά. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το σύστημα φωτεινού σηματοδότη εδώ ως οδηγό: Σε μια περιοχή όπου το φανάρι Corona είναι κόκκινο, δεν θα στέλνετε ένα παιδί με κρύο στο νηπιαγωγείο.reduslim Ωστόσο, σε μια περιοχή χωρίς μόλυνση από κορώνα, αυτό θα δικαιολογείται. Εξάλλου, τα παιδιά έχουν έξι έως δέκα μολύνσεις το χρόνο.

Ωστόσο, εάν στέλνετε κρύα παιδιά στο νηπιαγωγείο γενικά – και έτσι επίσης σε κόκκινες περιοχές – αυτό σίγουρα θα δημιουργούσε κάποιες ομάδες νηπιαγωγείων. Τότε θα ειπωθεί: Κάθε περίπτωση μπορεί να είναι Corona και όλα θα κλειδωθούν. ” Ο Kerbl ελπίζει ότι εάν λάβετε υπόψη το φανάρι, αυτό θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο. Οι δοκιμές πρέπει επίσης να εξαρτώνται από το σύστημα φωτεινών σηματοδοτών: για παράδειγμα, οι δοκιμές πρέπει να πραγματοποιούνται γενναιόδωρα σε μια κόκκινη περιοχή, ενώ σε μια πράσινη περιοχή θα ήταν ευκολότερο να γίνει χωρίς.

Απαιτείται ταχύτερη δράση

Για να αποφευχθούν κύματα κλεισίματος στα νηπιαγωγεία από το φθινόπωρο, οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να λάβουν τα αποτελέσματα των δοκιμών πολύ πιο γρήγορα από ό, τι επί του παρόντος σε ύποπτες περιπτώσεις. “Δεν πρέπει πλέον να αφήνω τους ανθρώπους στο σκοτάδι για τέσσερις μέρες, και ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα ισχύει πια το φθινόπωρο”, λέει ο Kerbl. Στο μέλλον, το αποτέλεσμα της δοκιμής θα πρέπει να είναι διαθέσιμο μέσα σε λίγες ώρες χάρη στην επέκταση των δυνατοτήτων δοκιμής.

Τα νηπιαγωγεία πρέπει στη συνέχεια να εξαρτήσουν την αντίδρασή τους από αυτό. “Τα αποτελέσματα θα είναι σχεδόν πάντα αρνητικά και, στη συνέχεια, δεν έχει νόημα να κλείσουμε το νηπιαγωγείο”, ελπίζει ο Kerbl. Εάν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα σε ένα παιδί που βρίσκεται στο νηπιαγωγείο τις τελευταίες τρεις ημέρες, η εν λόγω ομάδα θα πρέπει να κλείσει για 14 ημέρες και όχι ολόκληρη η εγκατάσταση.

Για τα νηπιαγωγεία, ωστόσο, το πρόβλημα ξεκινά με το ερώτημα ποιο παιδί πρέπει να θεωρηθεί ως ύποπτο κρούσμα, εξηγεί η Raphaela Keller από την Αυστριακή Ένωση Νηπιαγωγών και Παιδικοί Σταθμοί (KDKH) του APA. Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες συστάσεις από το Υπουργείο Υγείας και τις υγειονομικές αρχές των ομοσπονδιακών πολιτειών δεν βοηθούν καθόλου. “Υπάρχει τόσος χώρος για ερμηνεία που οι αποφάσεις είναι πολύ διαφορετικές.” Ορισμένες γραμμές το παίζουν επίσης ασφαλές σε περίπτωση ύποπτης υπόθεσης και αποκλείουν ολόκληρη την εγκατάσταση. Ως εκ τούτου, ο Keller υποστηρίζει ομοιόμορφες, πρακτικές οδηγίες σε εθνικό επίπεδο για το πότε απαιτείται ιατρική διευκρίνιση από γιατρό ή μέσω της γραμμής επικοινωνίας 1450.

“Γονείς σε κρίση”

Μια ανοιχτή επιστολή της βιεννέζικης πρωτοβουλίας «Οι γονείς σε κρίση» δείχνει πώς οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους τα θεσμικά όργανα αντιμετωπίζουν ύποπτες περιπτώσεις μπορούν να επηρεάσουν τις οικογένειες: Αναφέρουν σε ένα νηπιαγωγείο που έκλεισε τέσσερις φορές μέσα σε τρεισήμισι εβδομάδες λόγω ύποπτης υπόθεσης. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι γονείς και τα παιδιά έπρεπε να περιμένουν δύο έως τέσσερις ημέρες για να δώσουν το σαφές – με τις αντίστοιχες συνέπειες για τους γονείς, οι οποίοι συχνά έπρεπε να εξαντλήσουν τις ημέρες των διακοπών.

Σύμφωνα με αυτό το θέμα:

“Σίγουρα δεν είναι πλήρης λειτουργία όπως πριν από την Κορώνα”

Σε μια αναφορά με περίπου 3.000 υποστηρικτές, οι «γονείς σε κρίση» απαιτούν από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και την Πόλη της Βιέννης, μεταξύ άλλων Διατηρώντας τα νηπιαγωγεία ανοιχτά έως ότου επιβεβαιωθεί μια ύποπτη περίπτωση κορώνας, ταχύτερα αποτελέσματα δοκιμών και μια διαφανής, σαφής και κατανοητή στρατηγική για το φθινόπωρο. “Ο δυσανάλογος χαρακτήρας της πολιτικής απόφασης δεν είναι λογικός για τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς!”

Διαβάστε τα νέα δωρεάν για 1 μήνα τώρα! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Η τραγουδίστρια Stefanie Hertel μιλά σε μια συνέντευξη για όρια, φιλίες και γυναικεία δύναμη.

Ήθελε να είναι στη σκηνή από μικρή ηλικία. Ο Stefanie Hertel πέτυχε αυτόν τον στόχο. Ο τραγουδιστής βρίσκεται στη σκηνή για σχεδόν 33 χρόνια. Με τις δημοφιλείς επιτυχίες της, η Hertel κατάφερε να καταγράψει μεγάλη επιτυχία. Όμως, ο 39χρονος δεν θέλει να είναι περιστέρι – «Το στυλ μου είναι ότι δεν θέλω να είμαι περιστέρι στο περιστέρι” A “, αλλά μάλλον ότι οι περιστέρι” B “και” C “ανοίγουν. ”

Μια συνομιλία σχετικά με τα όρια, τις φιλίες και τη δύναμη της γυναίκας.

News.at: Στην ηλικία των τεσσάρων βρισκόσασταν ήδη στη σκηνή με τον πατέρα σας Eberhard και όταν ήσασταν έξι, είχατε την πρώτη σας τηλεοπτική εμφάνιση. Κοιτάζοντας πίσω: ποιες ήταν αυτές οι στιγμές; Το ξέρατε ήδη: Ναι, θέλω να είμαι στη σκηνή! Stefanie Hertel: Ήθελα πραγματικά να πάω στη σκηνή. Ο πατέρας μου ήταν πολύ επιτυχημένος τραγουδιστής και yodeler. Ήταν στην τηλεόραση, στη σκηνή και ήθελα πραγματικά να τον μιμηθώ. Τραγούδησα και μετά σε κάποιο σημείο του είπα: “Πρέπει να με πάρετε στη σκηνή”. Ποτέ δεν είπε όχι, απλά “ναι ναι”. Πήρα αυτό το “ναι, ναι” στην ονομαστική αξία και είπα: “Μπαμπά, μου υποσχέθηκες και τώρα είναι η ευκαιρία!” Εκείνη την εποχή έπαιζε κοντά στην πατρίδα μας, στο Vogtland. Τότε με πήρε μαζί του, τραγούδησα το “Snow Maiden, White Skirt” και ήμουν έξω εκεί σαν η σκηνή να ήταν δική μου.

“Υπάρχει κάποιο όριο κάπου, αλλά θέλω να πάω εκεί”

Μεγάλες στην πρώην ΛΔΓ. Τι αναμνήσεις έχετε; Είχα μια πολύ χαρούμενη και ανέμελη παιδική ηλικία. Και όμως ήταν μια στιγμή που δεν μπορείτε πλέον να φανταστείτε. Αυτή η μικρή απογοήτευση για το «να μην μπορέσω να βγούμε» από τη χώρα. Αυτό το αίσθημα της στερημένης ελευθερίας. που ήταν πάντα παρόν σε μια συγκεκριμένη μορφή. Είχα πάντα την αίσθηση ότι υπάρχει κάποιο όριο κάπου, αλλά θέλω να πάω εκεί. Γιατί δεν μπορώ να πάω εκεί Η κοπέλα μου και εγώ εκκολαφτήκαμε, θα φύγουμε όταν είμαστε 18 – θέλαμε να πάμε στον απεριόριστο κόσμο, στην ελευθερία. Μας είχαν κλέψει αυτήν την ελευθερία. Αλλά δεν ήταν σαν να το σκέφτηκα από το πρωί έως το βράδυ και ως εκ τούτου δεν ήταν καθόλου δυσαρεστημένος

Πώς ήταν σαν καλλιτέχνης στο κράτος των εργατών και των αγροτών; Έχω καταφέρει να βιώσω πολλά. Γνώρισα το GDR από πάνω προς τα κάτω, επίσης μέσω μουσικής. Ως καλλιτέχνης GDR, δεν θα μπορούσατε απλά να πάτε στη σκηνή και να τραγουδήσετε όπως είναι σήμερα. Πρώτα έπρεπε να αποκτήσετε επαγγελματική ταυτότητα Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να κάνετε ακρόαση σε μια επιτροπή και στη συνέχεια ελήφθη μια απόφαση για το αν θα πάρετε ή όχι την επαγγελματική σας κάρτα. Αποφασίστηκε επίσης τι τέλος λαμβάνετε. Λάβατε μια ταξινόμηση και μετά λάβατε τα τέλη.

Το τείχος κατέρρευσε πριν από 30 χρόνια – πιστεύετε ότι η επανένωση ήταν επιτυχής; Είναι μια διαδικασία. Πρέπει πρώτα να δουλέψεις αυτά τα χρόνια. Αυτό δεν μπορεί να γίνει εν μία νυκτί. Είμαστε πολύ μακριά. Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να ξεπεράσει τη γενιά που είδε το όριο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρχε μια εποχή διαχωρισμού και ότι τον οδήγησε σε έναν πόλεμο, αλλά όσο μαθαίνετε από αυτό, μπορείτε να συμφιλιωθείτε με τα σύνορα. Από την αντίληψή μου, η επανένωση ήταν επιτυχής, επειδή η ελευθερία και η δημοκρατία επανενώθηκαν αυτό που ανήκει μαζί από τις οικογενειακές συνδέσεις και επίσης πολιτιστικά. Δεν κάνω διάκριση μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Για μένα, η Γερμανία είναι μια χώρα, ένα έθνος.

Είμαι της άποψης ότι ως καλλιτέχνης πρέπει να λάβει πολιτική θέση «

Ο Χέμνιτς ήταν στα πρωτοσέλιδα ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια λόγω ξενοφοβικών επιθέσεων. Πώς το βλέπετε αυτό; τοποθετείτε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη; Είμαι της άποψης ότι ως καλλιτέχνης πρέπει να λάβει πολιτική θέση. Ειδικά επειδή προσεγγίζετε έναν απίστευτο αριθμό ατόμων μέσω των ενεργειών σας. Και το έχω ήδη κάνει. Με τη σχέση μου, υπερασπίζομαι τους κοινωνικά μειονεκτούντες και δίνω τη γνώμη μου όταν νομίζω ότι είναι κατάλληλο, όπως συνέβη πριν από λίγους μήνες με τις βίαιες επιθέσεις στο Chemnitz.

Απλώς πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι στο Chemnitz είναι απογοητευμένοι. Αυτό σίγουρα έχει να κάνει με το παρελθόν της ΛΔΓ. αλλά να αναλύσουμε ότι θα πάει πολύ μακριά εδώ.

Κατά τη γνώμη μου, είναι απολύτως λάθος να θεωρούμε τους πρόσφυγες υπεύθυνους για παράπονα. Πολλά κατηγορούνται για εκείνους που έρχονται τώρα στη Γερμανία. Αυτή δεν είναι λύση

Ναι, στο παρελθόν υπήρξαν ελλείμματα στην πολιτική για τους πρόσφυγες, τα πράγματα πήγαν στραβά, αλλά έχουμε καθήκον να βοηθήσουμε τους ανθρώπους του κόσμου που είναι άσχημα. Για να βοηθήσουμε όσους υποφέρουν από πόλεμο, που μπορεί επίσης να υποστούν τις συνέπειες της αφθονίας μας. Επωφελούμαστε επίσης από αυτές τις χώρες και τους ανθρώπους.

Κάνουμε ένα μεγάλο άλμα. Και ελάτε στο άλμπουμ σας “Kopf hoch, Krone auf und weiter”. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έπεσες, σηκώθηκες και ισιώσεις το στέμμα σου; Φυσικά, η απώλεια της μαμάς μου ήταν μια τέτοια στιγμή. Αυτό ήταν ένα βαθύ σημείο καμπής στη ζωή μου. Αλλά τα πράγματα συμβαίνουν επίσης ξανά και ξανά στην καθημερινή ζωή – μπορεί να είναι μικρά πράγματα – που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να πάρετε την καρδιά σας στα χέρια σας και να πείτε “έλα τώρα, σηκωθείτε και προχωρήστε!”

“Πάντα συνεχίζει”

Όταν μια πόρτα κλείνει, ανοίγει μια άλλη. Αυτό το ρητό έχει μεγάλη αλήθεια σε αυτό. Συνεχίζει και συνεχίζεται.

Ήταν επίσης τρόπος αντιμετώπισης της θλίψης και της απώλειας; Το αναφέρατε, η μητέρα σας πέθανε το 2017 … Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της θλίψης και της απώλειας. Και σίγουρα η μουσική είναι ένας καλός τρόπος επεξεργασίας των συναισθημάτων. Αν όχι το μόνο.

Το άλμπουμ της περιλαμβάνει τίτλους όπως “Head up, Crown up and συνέχεια”, “Silence after the storm”, “Θέλω να σε δω να γελάς ξανά”. Θα λέγατε ότι πουλάτε την ελπίδα; Δεν κάθομαι και λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να πουλήσω την ελπίδα τώρα και γράφω ένα τραγούδι γι ‘αυτό. Γράφω τραγούδια και επιλέγω τραγούδια που με αγγίζουν. Γι ‘αυτό πουλάω ελπίδα; Ίσως είναι έτσι. Και τότε είναι ωραίο.

“Δεν είμαι πάστορας ή παρηγορητής από το επάγγελμα, είμαι καλλιτέχνης”

Μπορώ να φανταστώ ότι πολλοί άνθρωποι αντλούν δύναμη και ελπίζουν από τα τραγούδια τους. Και τότε τίθεται το ερώτημα αν κάποιος το γνωρίζει αυτό – ας το ονομάσουμε ευθύνη – ως καλλιτέχνης; Ίσως πολλοί άνθρωποι αντλούν δύναμη και ελπίδα από τη μουσική μου. Αλλά δεν είμαι πάστορας ή παρηγορητής ψυχής από το επάγγελμα, αλλά είμαι καλλιτέχνης και θέλω να εκφράσω τον εαυτό μου στην τέχνη μου και το κάνω αυτό από το βάθος της καρδιάς μου και από την ψυχή. Νομίζω ότι μπορεί να αγγίξει τους ανθρώπους μόνο αν με αγγίζει. Και όχι όταν κάθομαι και σκέφτομαι τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να αγγίξω τους ανθρώπους τώρα. Αυτή είναι η λανθασμένη προσέγγιση. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει για μια στιγμή, αλλά όχι μόνιμα.

© imago / Future Image Η Stefanie Hertel στην τηλεοπτική εκπομπή “Οι επιτυχίες της χρονιάς – η μεγάλη εκπομπή επιτυχιών, αστεριών και ιστοριών” 2018

Για να επιστρέψετε ξανά στον τίτλο του άλμπουμ σας. Λέξη-κλειδί «στέμμα». Στο κιτ τύπου έχετε τον τίτλο “Schlagerprinzessin”. Ο Andrea Berg και η Helene Fischer «ιππότης» για τον τίτλο «hit queen». Ποιος πραγματοποιεί πραγματικά τέτοιες στέψεις και πόσο σημαντικές είναι αυτές οι ονομασίες για εσάς; Ποιο κορίτσι δεν έχει ονειρευτεί να γίνει πριγκίπισσα; Υπάρχουν λιγότερο γοητευτικά ονόματα. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει κανένα σώμα που να κάθεται και να προσθέτει όλες τις επιτυχίες και στη συνέχεια αποφασίζει, αυτή είναι η βασίλισσα, αυτή είναι η πριγκίπισσα και αυτός είναι ο πρίγκιπας. Είναι άσχετο. Έχω ονομάσει βασίλισσα επιτυχίας ή βασίλισσα λαϊκής μουσικής. Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι η απάντηση του κοινού στις παραστάσεις μου και στη μουσική μου. Το χειροκρότημα είναι το αποκορύφωμα.

“Οι άνθρωποι έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα για μένα, αλλά αντιστοιχώ μόνο εν μέρει σε αυτό”

Φαίνεται ότι υπάρχουν διαφορετικοί ρόλοι στον κόσμο των επιτυχιών, σε ποιο βαθμό είναι αλήθεια; Πάρτε έναν ρόλο, τι σημαίνει αυτό; Πιστεύω ότι ο καθένας έχει το δικό του στιλ και αποκρυσταλλώνεται μέσα από αυτό που ενσωματώνει κάποιος.

Comments are closed.