Acești copii se recuperează oriunde între 3 zile și o săptămână

Acești copii se recuperează oriunde între 3 zile și o săptămână

IVIG are sens în condițiile în care MIS-C are o mulțime de caracteristici clinice care se suprapun cu boala Kawasaki și că are o acțiune antiinflamatorie largă, a menționat Kevin Friedman, MD, care a văzut pacienți cu această afecțiune la Spitalul de Copii din Boston. "Și aceasta este o boală extrem de inflamatorie, cu toți acești markeri inflamatori și citokine crescute."

NIH a recomandat împotriva utilizării de rutină a corticosteroizilor sistemici la pacienții cu COVID-19 cu ventilație mecanică, fără sindrom de detresă respiratorie acută și numai utilizarea cu doze mici pentru cei cu șoc refractar.

Utilizarea lor în MIS-C nu este recomandată decât în ​​cazul unui proces, a declarat Vincent Marconi, MD, de la Universitatea Emory din Atlanta.

Dar o treime până la 70% din cazurile MIS-C au fost tratate cu steroizi, potrivit unui webinar organizat marți de CDC, la care mai multe grupuri și-au prezentat experiența.

De asemenea, au fost folosite o serie de alte medicamente imune vizate, a spus Friedman. "Totul se bazează pe principiile de a cunoaște ce markeri inflamatori sunt crescuți, nu că știm că funcționează 100% în această boală."

Prezentările clinice variază, de asemenea, cu multe cazuri mai ușoare, împreună cu cazurile severe care au atras cea mai mare atenție în mass-media populară, a menționat Friedman, membru al Consiliului pentru tineri inimi al Asociației Americane a Inimii și Comitetul său pentru febra reumatică, endocardită și boala Kawasaki. .

Următoarele sunt evidențiatele din seminariile web ale CDC despre modul în care grupurile au tratat pacienții cu MIS-C în circumstanțele urgente care predominau în acel moment – ceea ce înseamnă că diagnosticele și tratamentele nu au fost standardizate și nu au existat grupuri de control care să arate lumina comparativelor terapiilor. eficacitate.

Experiența Regatului Unit

Un spectru de prezentări SARS-CoV-2 la copii – în care majoritatea prezintă simptome ușoare sau deloc; unele sunt febrile cu inflamație; câteva au boala Kawasaki asociată temporar cu infecția; și un grup și mai mic are MIS-C asociat temporar cu infecția – a fost propus de Michael Levin, MBE, dr., de la Imperial College London.

El a raportat o serie de 38 de cazuri britanice identificate în perioada 25 martie – 1 mai. În timp ce toate au fost admise pentru îngrijire de susținere și au necesitat resuscitarea fluidelor (70% au necesitat, de asemenea, inotropi), 62% au primit IVIG și 51% au primit corticosteroizi. Anakinra (Kineret), un antagonist al receptorului interleukinei-1 utilizat în artrita reumatoidă și pentru boala inflamatorie multisistemică cu debut neonatal, a fost utilizat în 8%.

Majoritatea au răspuns la tratament, 43% fiind externat deja din UTI, deși un copil care nu a primit imunosupresie a fost observat că are suganorm pastile in farmacii dilatație a arterei coronare în urma ecocardiografiei de urmărire.

Cazurile din Marea Britanie au apărut cu o lună în spatele curbei COVID-19 acolo, a remarcat Levin.

Trăsăturile distinctive sunt troponina crescută, dimerul D, proteina C reactivă și peptida natriuretică a creierului, sugerând leziuni cardiace proeminente în comparație cu alte sindroame, a remarcat Levin.

Cazuri cardiace franceze și elvețiene

O serie de 35 de copii văzuți pentru șoc cardiogen, disfuncție ventriculară stângă și stare inflamatorie severă la UCI pediatrice din 14 centre pe o perioadă de 2 luni contemporană cu pandemia SARS-CoV-2 din Franța și Elveția a fost raportată luni în circulație.

La internare, 80% erau în șoc cardiogen și necesitau inotropi. Niciunul nu a îndeplinit criteriile clasice pentru boala Kawasaki, deși semnele clinice sugestive – erupție cutanată, cheilită, adenopatie cervicală, meningism – au fost frecvente.

Toți au primit IVIG și o treime au primit steroizi adjuvanți din cauza simptomelor similare cu o formă incompletă a bolii Kawasaki. Trei au primit anakinra din cauza inflamației severe persistente.

Heparina cu doze terapeutice a fost utilizată pentru 23 din 35. Niciunul nu a avut evenimente trombotice sau embolice.

Recuperarea completă a funcției ventriculare stângi a fost observată la 71% dintre pacienți la o medie de 2 zile după internare. Șapte erau încă în spital sau aveau o disfuncție ventriculară reziduală atunci când a fost depusă lucrarea.

Damien Bonnet, MD, dr., De la Hôpital Necker-Enfants Malades din Paris, și colegii au scris că "rezolvarea rapidă a disfuncției sistolice împreună cu creșterea ușoară până la moderată a troponinei sugerează că mecanismul insuficienței cardiace nu este în concordanță cu afectarea miocardică, așa cum se observă la adulți asociate cu infecția acută cu SARS-CoV-2."

New York

Centrul medical pentru copii Cohen din Northwell Health din suburbanul New York a avut 33 de cazuri în perioada 17 aprilie – 13 mai, dintre care 64% au îndeplinit criteriile complete ale bolii Kawasaki și 76% au avut șoc, potrivit James Schneider, MD. Aproximativ jumătate au avut anomalii ale arterei coronare, 58% au avut disfuncție miocardică.

Toate au primit IVIG, cu a doua doză în 30%. Complet 70% au primit steroizi, 12% anakinra, 9% medicamentul anti-IL-6 tocilizumab (Actemra) și 3% inhibitorul factorului de necroză tumorală infliximab (Remicade). Enoxaparina a fost utilizată pentru 42% și aspirina pentru 88%.

Pentru cei 82% externați deja, 18% au avut o funcție cardiacă deprimată normalizată și 27% au o funcție persistentă ușor deprimată.

Pe de altă parte, Choueiter a menționat că pentru cele 35 de cazuri MIS-C admise la centrul ei din Bronx, doar jumătate dintre copiii care îndeplineau criteriile pentru boala Kawasaki au primit IVIG.

"Când nu corespunde criteriilor Kawasaki, atunci ceea ce facem este terapie de susținere – inotrope, ventilație, antibiotice – așa cum este indicat pentru individ," ea a spus. "În unele cazuri rare, când am sprijinit organele, când am dat medicamentele pe care le putem administra, atunci începem să discutăm cu reumatologia rolul imunomodulatorilor."

Dezavantaje ale tratamentelor imune

Marconi a avertizat că există un impact neclar al antiinflamatoarelor biologice asupra controlului virușilor, infecțiilor secundare, trombozelor sau citopeniilor, pe termen scurt.

"Suntem foarte ezitanți să oferim aceste medicamente în avans, deoarece este un echilibru fin între suprimarea inflamației și suprimarea sistemului imunitar până la un punct în care organismul nu mai poate lupta împotriva unei infecții," Spuse Choueiter. "Deoarece nu suntem încă clari cu privire la mecanismul acestei boli, rezervăm aceste medicamente copiilor care sunt foarte bolnavi [la care] am confirmat că nu este o infecție bacteriană și … am încercat fiecare opțiune dacă este vorba de medicamente sau de tratament de susținere ."

Evitarea IVIG la pacienții care nu au boala Kawasaki ar putea fi preferabilă, deoarece, ca orice terapie, are riscuri, a sugerat Choueiter.

"IVIG este o încărcare de volum. La cineva a cărui funcție cardiacă este scăzută, trebuie să fim foarte judicioși în ceea ce privește cantitatea de lichide pe care o oferim," ea a spus. De asemenea, coagularea și leziunile pulmonare legate de transfuzie sunt posibile. "Dacă nu știm că funcționează, atunci nu o putem justifica cu adevărat. Și la acei pacienți pe care nu i-am dat, s-au descurcat grozav."

Chiar și cu această abordare conservatoare, "până acum, rezultatele noastre sunt foarte asemănătoare cu studiul venit din Franța și Elveția," ea a spus. "Acești copii se recuperează oriunde între 3 zile și o săptămână. Funcția lor cardiacă se recuperează. Suntem capabili să calmăm inflamația. Și am văzut până la 10 dintre ei în clinică o săptămână sau 2 săptămâni mai târziu și nu au prezentat semne de agravare din nou sau funcția inimii lor de agravare sau de inflamație a arterei coronare."

Ceea ce este clar este că trebuie să fie implicată o echipă multidisciplinară, totuși un centru alege să trateze și că ar trebui colectate date pentru a dezvolta dovezi cu privire la ceea ce funcționează cel mai bine, a concluzionat ea.

"Cred că va pune în lumină o grămadă de probleme pe care nu le-am înțeles, cum ar fi declanșatorul de mediu sau infecțios care cauzează aceste răspunsuri inflamatorii la persoanele susceptibile genetic," Spuse Friedman. "Vom învăța multe despre boala Kawasaki și o grămadă de alte boli inflamatorii, vasculite autoimune, prin aceasta."

Crystal Phend se concentrează pe cardiologie ca editor asociat la MedPage Today. Urma

Dezvăluiri

Bonnet și co-autori, precum și Friedman și Choueiter, nu au dezvăluit relații relevante cu industria.

Marconi a dezvăluit sprijinul lui Lilly, ViiV, Gilead și Bayer.

Sursa primara

Circulaţie

Referință sursă: Belhadjer Z și colab "Insuficiență cardiacă acută în sindromul inflamator multisistem la copii (MIS-C) în contextul pandemiei globale SARS-CoV-2" Tiraj 2020; DOI: 10.1161 / CIRCULATIONAHA.120.048360.

Legislația masivă COVID-19 pentru pandemie și ajutor, numită CARES, adoptată luna trecută, nu ajută doar spitalele, companiile aeriene și companiile de croazieră – este disponibilă și pentru cabinetele medicilor, au declarat oficialii Asociației Medicale Americane (AMA) în timpul unei primării webinar organizat joi.

Multe practici au trebuit să închidă sau să își reducă orele. O parte din fondul de urgență de 100 de miliarde de dolari inclus în proiectul de lege CARES este disponibil pentru practici medicale pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19 și pentru a compensa pierderile financiare, a spus Todd Askew, vicepreședintele AMA pentru advocacy. "Acest lucru se va lansa foarte curând și ar trebui să fie disponibil în general pentru majoritatea medicilor și se depun eforturi pentru a crește acest fond și mai mult," el a spus.

Centrele pentru Medicare & Serviciile Medicaid are un "plată în avans" program, în care practicile pot, pe baza veniturilor lor din al patrulea trimestru al anului 2019, să primească plăți Medicare în avans pentru a-și menține practicile deschise. Cu toate acestea, dacă practica nu poate rambursa plățile în termen de 210 zile, "rata dobânzii este destul de mare; lucrăm cu Congresul și administrația pentru a vedea dacă putem face ca termenii acelui program să fie puțin mai favorabili," Spuse Askew.

În plus, Administrația pentru întreprinderi mici are împrumuturi disponibile pentru cabinetele cu mai puțin de 500 de angajați, dintre care porțiuni mari vor fi iertabile atâta timp cât angajatorii continuă să plătească salariile și beneficiile angajaților, precum și costurile generale, a spus el. Și va fi un nou program anunțat joi de Departamentul Trezoreriei "concentrat pe practici mai mari și pe toate afacerile de la 500 la 10,00 angajați," el a adăugat.

AMA lucrează, de asemenea, pentru a obține date despre efectul pandemiei asupra minorităților etnice și asupra grupurilor defavorizate, a declarat Aletha Maybank, MD, directorul AMA pentru echitate în domeniul sănătății. "A fost evident că lipsesc datele, deoarece acestea se referă la a vedea ce se întâmplă în întreaga rasă și etnie," a spus ea, adăugând că comunitățile de culoare, imigranții, persoanele nedocumentate, membrii comunității LGBTQ și persoanele cu dizabilități vor avea o povară mai mare a bolilor.

Comments are closed.