Muncitorul este apoi foarte concentrat pe pașii de lucru și pe fluxul lor lin și mai puțin pe suferința animalelor.

Muncitorul este apoi foarte concentrat pe pașii de lucru și pe fluxul lor lin și mai puțin pe suferința animalelor.

Muncitorul este apoi foarte concentrat pe pașii de lucru și pe fluxul lor lin și mai puțin pe suferința animalelor. Toată lumea are propriul acces la munca sa și își dezvoltă propriile strategii pentru a face față acesteia.

Marcel Sebastian, lector la Institutul de sociologie de la Universitatea din Hamburg, are o linie similară. Pentru disertație, el a examinat situația muncii lucrătorilor din abatoare și a realizat interviuri cu lucrătorii din abatoare de la companiile mici și mari germane. Pentru a putea face față ambivalențelor muncii lor, mulți lucrători au dezvoltat strategii: Repetarea constantă a unei activități duce la o anumită rutină, privirea este foarte concentrată asupra muncii, disconfortul scade și sentimentul de normalitate crește. Se întâmplă un „proces de internalizare, acțiunea este neutralizată”, spune Sebastian. Animalul individual ca ființă vie este, pe de o parte, complet ascuns, pe de altă parte, este important pentru lucrătorii abatorului că manipularea animalelor este percepută ca fiind bună și respectuoasă pentru bunăstarea animalelor. Mulți muncitori au subliniat în interviuri că nu erau cruzi cu animalele. Doar un număr foarte mic de angajați sunt stresați psihologic sau au un câștig în plăcere în uciderea sau chiar în chinuri; mai degrabă, logica structurală a abatorului sugerează anumite tipare de comportament, spune Sebastian.

Un exemplu în acest sens ar putea fi: un porc nu vrea să meargă mai departe și, prin urmare, oprește procesul de lucru. Datorită condițiilor generale ale acestui loc de muncă, este recomandabil ca angajatul să mute animalul mai departe cu lovituri sau șocuri electrice, deoarece buna funcționare i se pare mai importantă decât suferința animalului.

Principala întrebare pentru psihologul industrial este: Cum ajunge lucrătorul la decizia de a accepta acest loc de muncă? Este meseria lui de vis? Sau face treaba doar pentru că are nevoie de bani? Nu are altă opțiune din punct de vedere financiar? „Cu cât opțiunile sunt mai înguste, cu atât este mai mare riscul de a suferi mental”, a spus Binder-Krieglstein. Pregătirea tehnică joacă, de asemenea, un rol pentru el. Cu cât instruirea este mai scurtă, cu atât angajatul are mai puține strategii la îndemână pentru a avea senzația că poate reacționa în siguranță și bine în situații excepționale.

Angajații abatorului descriu experiențele lor

Și ce spun ei înșiși angajații abatorului? În țările vorbitoare de limbă germană, câțiva muncitori activi în sacrificare și foști angajați au vorbit despre munca lor în interviuri publicate.

În martie 2015, un fost angajat al unui mare abator din Germania a declarat „Fundației Albert Schweitzer”: „Încălcările sunt rareori documentate și, dacă sunt, atunci doar pentru a furniza documentație realistă”, spune ea.https://reduslims.me/ro/ O examinare live de către veterinar are loc rar sau niciodată. “În cazul porcilor, se întâmplă ca animalele să fie doar ușor anesteziate sau să ajungă din nou în mașina de opărit, cu deplină conștiință. Estimez că este cazul cu 20 la sută din animale”, continuă ea. Și despre stresul psihologic, fostul angajat spune: “Desigur, există brutalizare și obișnuință cu asta. Pot să văd asta pentru mine. De asemenea, m-am obișnuit cu vederea întregului sânge, cu picioarele și cozile tăiate”

Un măcelar a spus revistei germane „Freiheit für Tiere” în 2010 de ce a ieșit: „Nu mai vedeam imaginile:„ Cum au fost înjunghiate animalele, împușcate și cum au fost tăiate în timp ce erau în viață. (…) Mulți sunt măcelari de cap

alcoolic

, și tratează animalele ca și când ar fi fost ultima mizerie “.

În cartea sa „De ce iubim câinii, mâncăm porci și creștem vacile”, Melanie Joy, profesor de psihologie și sociologie la Universitatea Massachusetts din Boston, citează câteva declarații ale lucrătorilor din abatoare. De asemenea, se vorbește despre stres psihologic și efectele lucrului cu animalele de sacrificat. „Am lăsat deoparte presiunea și frustrarea de a lucra la animale”, spune un lucrător. Un altul spune: “Majoritatea gravorilor au fost închiși pentru vătămări corporale. Mulți au probleme cu alcoolul.”

Dacă cineva trebuie să facă treaba permanent, de fapt nu vrea să facă treaba și suferă de ea, atunci „poate duce la o creștere a stresului psihologic”, spune Binder-Krieglstein. Descrie starea ideală a unui lucrător cu termenul tehnic de distanță profesională. Aceasta înseamnă că muncitorul empatizează fără a simpatiza. În afară de distanța profesională, există două extreme, potrivit expertului: Dacă muncitorul se identifică prea mult cu animalele și nu dorește să facă rău niciunui porc sau vacă, atunci nu va putea efectua această muncă. Cu toate acestea, indiferența totală față de animal este, de asemenea, periculoasă, deoarece acest lucru ar putea duce la lucrarea care tratează animalele în mod rău sau disprețuitor.

În Austria, subiectul a fost până acum mai puțin cercetat decât în ​​Germania. Psihologul industrial solicită o evaluare a potențialului volum de muncă al angajaților abatorului. Dar există vreun sprijin sau evaluare psihologică specifică pentru această ocupație în Austria? Asociația Profesională a Psihologilor Austrieci (BÖP) nu știe cel puțin sondaje oficiale. Cu toate acestea, asociația profesională nu dorește să excludă complet faptul că există psihologi ocupaționali individuali care efectuează evaluări pentru o companie.

Faptul este că, deși condițiile și condițiile de muncă din abatoare sunt deja o problemă importantă în Germania, aproape că nu există studii în Austria. Pentru a preveni vărsarea salariilor și suferința animalelor, trebuie analizată mai îndeaproape și în această țară.

* Măcelarii de cap uimesc animalele, le închid și taie arterele principale.

Cât de crude sunt lucrurile în abatoarele Austriei și care măcelar din Viena se sacrifică încă pe sine, puteți citi în știrile actuale din revistă sau ca

Versiune pe hârtie electronică

.

Link-uri conexe:

  • Știri au fost difuzate în material video care arată condițiile cumplite din abatoarele Austriei.

    Faceți clic aici pentru videoclip.

  • Interviul „Fundației Albert Schweitzer” cu un angajat al abatorului

    citiți aici.

Citiți știrile pentru o lună acum gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

Oberon Luni, 16 noiembrie 2015 17:36

Raport

Veterinarii ar trebui să-și amintească DE CE au studiat medicina veterinară și, prin urmare, să raporteze autorităților orice nemulțumiri pe care le descoperă. Ar trebui să acționeze imediat, nu doar în situații extreme. Ar fi recomandată desfășurarea de personal extern pentru a nu cauza conflicte de interese sau tratament preferențial! Numai specialiștii instruiți ar trebui să lucreze în abatoare …

Oberon luni, 16 noiembrie 2015 17:44

Raport

… sunt angajați, fără forță de muncă ieftină din est. Controale privind uimirea animalelor, astfel încât acestea să nu fie nevoite să sufere dureri inutile. Stresul ar trebui, de asemenea, redus … Mai sunt multe de făcut în bunăstarea animalelor. Cine o face? * Am semnat pentru animale. Vă rugăm să vă alăturați tuturor celor cărora le pasă de voi!

Wergznase Joi, 19 noiembrie 2015 8:41

Raport

O cerere nobilă. Dar ce se va întâmpla dacă toate aceste dorințe și specificații sunt implementate? Carnea locală este considerabil mai scumpă, iar consumatorii își cumpără apoi carnea din străinătate, unde se produce chiar mai puțină bunăstare a animalelor decât aici și acum. Singurele consecințe pe care le-ați obține de fapt ar fi mai mult șomaj aici și mai multă suferință animală acolo. Ca adolescent sunteți rapid idealist, doriți să îmbunătățiți lumea și să aveți mii de idei. Odată cu creșterea maturității, nu a devenit o „persoană mai proastă”, ci mai degrabă a recunoscut că viziunea adolescenței era un pic naivă și că idealismul nu se înțelege cu realitatea. Interesele presupuse ale animalelor sau mai degrabă interesele activiștilor pentru drepturile animalelor sunt doar una dintre multele părți ale întregului.

Leo Chavand Luni, 5 februarie 2018 11:51

Raport

@WergznaseKlingt, desigur, concludent (după înăsprirea legii privind importul cărnii), dar nu trebuie să fie o condiție inevitabilă. Această linie de argumentare se aplică în multe domenii, dar în opinia mea metoda „Dacă nu o facem aici – se va face în altă parte” este prea ușoară pentru sine. Ca societate, respectați întotdeauna legile și mecanismele pieței …

Leo Chavand Luni, 05 februarie .. 2018 12:00

Raport

nu există întotdeauna o alternativă la îndoire. Dar presupunerea simplă că o economie este, în general, o rasă lacomă de vânători de chilipiruri este, desigur, o bază mai recunoscătoare pentru un raționament simplu. Și chiar dacă o evaluare „realistă” este importantă, vă rugăm să nu respingeți subliminal ideea generală a unui ideal ca fiind imatură. Idealurile sunt importante!

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

christian95 Luni, 16 noiembrie 2015 11:16

Raport

Austria are 9 legi diferite privind protecția animalelor! 92 de oficiali guvernamentali foarte bine plătiți și peste 770 de parlamentari. – Și nimeni nu se simte responsabil! Un alt exemplu: Guvernul federal se ceartă despre reforma educațională de ani de zile. Acum există o coaliție roșu-verde la Viena. Dintr-o dată, Verzii vor ca Viena să aibă propria reformă educațională.

christian95 Luni, 16 noiembrie 2015 1:17 p.m.

Raport

Pentru a finanța această administrație umflată, trebuie să plătim impozite din ce în ce mai mari. Fiecare stat federal are chiar propriul său „radio de stat”.

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

Pagina 1 din 1 ”

Conform Statistics Austria, domnul și doamna austrieci au consumat 833.000 de tone de carne în 2014. Adică 100 de kilograme pe cap și nas. Chiar trebuie să fie? Această întrebare a apărut deja

Paul McCartney, care a început luni fără carne cu o campanie special fondată

se aplică. Vă vom spune de ce merită să mâncați mai puțină carne.

Pentru a ne salva mediul

Conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), vacile și altele asemenea sunt responsabile pentru 14,5% din emisiile globale de gaze cu efect de seră. Alte organizații susțin chiar că 50% din gazele cu efect de seră sunt cauzate de animale. Grupul interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC) ilustrează cât de dramatică este situația: dacă nu reducem gazele cu efect de seră din atmosferă cu 80% până în 2015, nu vom mai putea opri schimbările climatice și consecințele catastrofale ale acesteia.

Pentru a ne prelungi viața

Bunul nostru simț ne spune deja că nu este sănătos să mâncăm carne, cârnați și co. Zi de zi. Recent, un studiu publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a provocat agitație: a constatat că consumul regulat de

Carnea și produsele din carne cresc riscul de cancer de colon

. În plus, cercetătorii britanici au descoperit în 2010 că, dacă mănânci carne doar de trei ori pe săptămână, ai putea evita 31.000 de decese cauzate de boli de inimă, 9.000 de decese cauzate de cancer și 5.000 de accidente vasculare cerebrale.

Pentru a cheltui mai puțini bani

În anul precedent, domnul și doamna austrieci au cheltuit 180 de milioane de euro doar pentru cârnați. Este greu de imaginat câți bani s-au dus în industria cărnii, având în vedere că, potrivit Statisticii Austria, austriecii 475.500 tone de carne de porc, 180.700 tone de păsări de curte, 146.500 tone de carne de vită și de vițel, 10.900 tone de măruntaie, 10.100 tone de carne de oaie și capră, 9.100 tone ” alte „carne și 315 tone de carne de cal consumate. Este vorba de un total de 833.000 de tone, sau 100 de kilograme de persoană. Și acum aflați cât de mult ați putea economisi dacă, în loc de un kilogram de șnițel de vită, optați pentru aproximativ 15 euro pentru furnizorul de proteine ​​bine dovedit, linte, care costă doar 3,50 euro pe kilogram.

© APA / Rainer Waxmann

Pentru a salva animalele agonie inutilă

O proporție semnificativă dintre animalele care ajung pe farfurii noastre mor sub

condiții oribile

. Știrile au raportat, de exemplu, despre porci care au fost torturați cu lovituri și șocuri electrice și aruncați în viață în apă la 60 de grade Celsius – în abatoarele austriece. Numai acest fapt ar trebui să fie suficient pentru a reduce consumul regulat de carne sau prețul pentru

Creșterea și sacrificarea favorabile bunăstării animalelor

a plăti. Apropo: Știați că nici măcar un porc organic nu trebuie să aibă mai mult de 1 metru pătrat de suprafață acoperită și 1,2 metri pătrați de beton?

Pentru a lupta împotriva foametei în lume

Omul mănâncă carne, animalele mănâncă cereale. Și asta în cantități uriașe. Pentru 1 kg de carne de vită sunt necesare aproximativ 12 kg de cereale. Aproximativ 800 de milioane de oameni din întreaga lume sunt flămânzi. Cantitatea de cereale hrănite bovinelor, porcilor și păsărilor ar fi suficientă pentru a hrăni de trei ori mai mulți oameni.

Citiți știrile pentru o lună acum gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

Roy2010 Joi, 19 noiembrie 2015 07:33

Raport

răspuns

Atunci mănâncă niște iarbă!

Pagina 1 din 1 ”

Conform Statistics Austria, domnul și doamna austrieci au consumat 833.000 de tone de carne în 2014. Adică 100 de kilograme pe cap și nas. Chiar trebuie să fie? Această întrebare a apărut deja

Paul McCartney, care a început luni fără carne cu o campanie special fondată

se aplică. Vă vom spune de ce merită să mâncați mai puțină carne.

Pentru a ne salva mediul

Conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), vacile și altele asemenea sunt responsabile pentru 14,5% din emisiile globale de gaze cu efect de seră. Alte organizații susțin chiar că 50% din gazele cu efect de seră sunt cauzate de animale.

Comments are closed.